Billiga vs. dyra sängar

Senast uppdaterad:

Billiga vs. dyra sängar

Allt eftersom åren går utökar marknadens utbud, inte minst när det gäller sängar. Tidigare var det väldigt exklusivt att äga en kontinentalsäng men idag kan man hitta kontinentalsängar i varje hörn. Den så kallade ”hotellkänslan” har med andra ord blivit en slags vardag. Som tur är sänks ofta priserna i takt med att utbudet ökar, vilket är toppen för sängköpare som vill ha en lyxig säng men till ett billigare pris.

Självklart finns det en mängd dyra och exklusiva sängar där ute men för dig som vill vara lite mer ekonomisk finns även ett urval av billiga sängar som väldigt ofta kan hålla samma kvalitet som de lyxigare sängarna. Men hur går man då tillväga för att hitta dessa billiga sängar? Det ska Billigasängar.nu titta närmare på i denna artikel.

Dyra vs. billiga sängar – vad är bäst?

Om man ställer dyra och billiga sängar emot varandra kan man se både fördelar och nackdelar med de olika alternativen. Dock kan vi verkligen konstatera att billiga sängar under senare år fått en riktigt skjuts när det gäller kvalitet och idag kan man hitta billiga sängar som är minst lika bra och hållbara som dyrare sängtyper.

Märkessängar

Många tror att det är märket som avgör priset på en säng. Detta behöver inte alls stämma då många sängmärken idag väljer att utforma sängar i flera olika priskategorier. Ju fler som har möjlighet att köpa sängen desto mer tjänar företaget, inte sant? Så du kan absolut hitta även märkessängar till vettiga priser.

Dock kan man oftast säga att billiga sängar ”utan” märke vanligtvis är billigare, dock betyder inte detta att de är av sämre kvalitet. De kan hålla minst lika länge som en dyrare variant och dessutom ha samma snygga design.

Sängens insida höjer priset

Det som främst påverkar sängens pris är själva insidan, det vill säga sängens fjädersystem. Billiga sängar består ofta av materialet bonell och dyrare sängar är uppbyggda av så kallade pocketfjädrar. Det senare fjädersystemet är mer avancerat, vilket såklart speglas i sängens pris. Så här kan det se ut rent praktiskt:

  • Ju fler fjädrar madrassen består av, ju högre blir sängens pris. Detta eftersom precisionen i sängens fasthet ökar.
  • Ju mindre fjärdar madrassen är uppbyggd av, desto billigare säng. Sängens madrass kommer då inte uppfattas som lika fast och följsam som en madrass med ett mer avancerat fjädersystem.

Dock behöver skillnaderna inte vara särskilt stora och billiga sängar kan hålla minst lika länge som dyra sängar när det gäller madrassens komfort. Det handlar helt enkelt om hur mycket du vill satsa på kvalitet i detta fall. Ha dock i åtanke att du ändå få en riktigt bra säng till ett bra pris.

Bäddmadrassen påverkar också priset

Även den bäddmadrass du väljer påverkar sängens totala pris. Om du väljer en bäddmadrass vars fyllning består av latex är denna mer anpassningsbar när det gäller till exempel kroppstyngd. En bäddmadrass gjord av skumgummi har emellertid inte denna egenskap, vilket gör att en latexmadrass oftast är dyrare. Känner du att en bäddmadrass av skumgummi funkar bra för dig kan du alltså komma billigare undan.

Sammanfattningsvis

När det gäller pris handlar det helt enkelt om vilken standard du är ute efter. När det gäller kvalitet finns det både dyra och billiga sängar som kan hålla samma standard. Vill du lägga några extra tusenlappar på avancerade fjädersystem bör du såklart göra det men om du vill hitta en bra och hållbar säng till ett rimligt pris ska du veta att det finns billiga sängar som garanterat motsvarar dessa önskningar. Det handlar helt enkelt om att leta sig fram och jämföra.

Foto av författare
Skriven av: Angelica Persson

Angelica Persson, med 15 års erfarenhet som inredare och inredningsarkitekt, är expert på att skapa sovrum som främjar god sömn. Hennes fokus på estetik och funktion bidrar till optimal sömnkvalitet och välbefinnande. På billigasängar.nu är Angelica en nyckelresurs för sömnoptimerad inredning.

Lämna en kommentar