Undvik sängfällan

Senast uppdaterad:

Undvik sängfällan

Medan du går igenom utbudet över billiga sängar finns det en del saker du bör ha i åtanke för att inte hamna i den så kallade sängfällan. Även om det finns en mängd billiga sängar som håller minst samma kvalitet som dyrare sängar finns det även billiga sängar som inte alls håller måttet. Ingen vill ju kasta pengar i sjön, särskilt inte när det kommer till ett så viktigt köp som en ny säng.

Nedan har därför vi sammanställt en liten checklista gällande vad du bör se upp med innan du går på jakt efter billiga sängar.

Se upp med storlek och spontanköp

Det allra viktigaste när det kommer till att köpa säng är att se över vilken storlek man vill faktiskt vill ha. Felet många gör är att snabbt slå till på en billig säng utan att se över att den faktiskt passar i det utrymme man tänkt ha den.

Kanske snubblar du över en riktigt billig dubbelsäng på rea och slår till utan att fundera över om du egentligen inte behöver en så stor säng. Dessutom kanske den inte ens passar i slutändan. Slarva därför aldrig med måtten! Spontanköp är något du bör hålla dig undan i sängvärlden, oavsett hur billiga sängar du stöter på.

Var försiktig med begagnade sängar

Kanske har du hittat en riktigt billig säng på Blocket och efter att du hämtat den märker du att den inte alls är stadig och att den inte ens passar där du tänkt ha den. Därför är det extremt viktigt att du noggrant undersöka sängen innan du betalar för den och kör hem den. När du köper något av en privatperson gäller tyvärr inga garantier, vilket kan ställa till det för dig om du upptäcker att något är fel med sängen.

Kom även ihåg att hålla dig borta ifrån rangliga sängar, satsa hellre på stadiga och robusta sängar. Dessa håller vanligtvis mycket bättre om du planerat att ha sängen under en längre period.

Akta dig för dåliga material

Kontrollera alltid vilket materialet sängen du är intresserad av är tillverkad av. Det krävs inte ett geni för att förstå att en säng gjord av ett sämre material inte håller lika länge som en säng av ett robust och hållbart material. Idag kan du emellertid hitta en mängd billiga sängar, gjorda av ett hållbart och högkvalitativt material som kommer vara en trogen kompanjon i många år framöver.

En dyrare säng är inte alltid bättre

Sist men inte minst är det viktigt att du kommer ihåg att en dyr säng inte alltid behöver vara bättre än en billig säng. Genom åren har billiga sängar av minst lika hög kvalitet börja träda fram på marknaden. Istället för att spana in de dyra alternativen på en gång för att du antar att de är bättre bör du jämföra dyra sängar med billiga sängar. Det kan hända att du sparar en hel del slantar och ändå få samma kvalitet och hållbarhet.

Foto av författare
Skriven av: Angelica Persson

Angelica Persson, med 15 års erfarenhet som inredare och inredningsarkitekt, är expert på att skapa sovrum som främjar god sömn. Hennes fokus på estetik och funktion bidrar till optimal sömnkvalitet och välbefinnande. På billigasängar.nu är Angelica en nyckelresurs för sömnoptimerad inredning.

Lämna en kommentar