Så hittar du billiga sängar

Senast uppdaterad:

Så hittar du billiga sängar

Om du läser detta letar du förmodligen efter marknadens allra billigaste sängar. Står du inför ditt första sängköp är det inte alltid lätt att veta hur du faktiskt hittar de billigaste alternativen som finns där ute. Ibland måste man trots allt leta väldigt noggrant innan man hittar den säng som motsvarar dina krav när det gäller kvalitet och pris.

Billigasängar.nu har därför sammanställt en lite guide i hur du gör för att hitta billiga sängar. Det är trots allt detta som är vår huvuduppgift.

1. Se över dina egna krav

Först och främst måste du komma fram till vilken typ av säng du vill ha. Är det en kontinentalsäng eller kanske en ramsäng du är ute efter? Detta påverkar nämligen priset en hel del. Har du en väldigt tajt budget kan en ramsäng vara det bästa alternativet då dessa vanligtvis är mycket billigare än kontinentalsängar och ställbara sängar.

Utöver sängtyp bör du även se över:

  • Hur stor säng du behöver. Ju större säng, desto dyrare pris.
  • Om du behöver en tillhörande sänggavel eller sängram.
  • Vilken typ av madrass du vill ha.

När du bestämt dig för vad du vill ha och vad du definitivt inte vill ha är det dags att leta upp billiga sängar som motsvarar dina krav. Vill du verkligen spara pengar bör du vara flexibel när det gäller dessa moment.

2. Billiga sängar online

När du vill hitta riktigt billiga sängar bör du först och främst leta runt på nätet. Detta eftersom i princip allt är billigare online. Dessutom får du en bättre överblick av de olika sängvaruhusens utbud och deras priser. Du kan oftast även filtrera sängarna på hemsidan så att den billigaste sängen hamnar överst. På så sätt kan du snabbt se vilka sängar som ligger i just din budget.

3. Jämför dig fram

Nästa steg är att jämföra billiga sängar hos olika sängvaruhus. Kanske finns samma säng som du kollat in fast till ett billigare pris hos ett annat varuhus? Detta är enkelt att göra via olika prisjämförelsetjänster men det finns även sidor som samlar alla billiga sängar på ett och samma ställe, precis som Billigasängar.nu gör. Vi vill göra det enkelt för dig att hitta billiga sängar snabbt.

4. Köp sängen på rea

Försök att slå till när sängvaruhusen har reor eller olika kampanjer som ger dig rabatter. Detta kan faktiskt spara dig tusentals kronor. Visst, du kan få vänta med att köpa sängen ett tag men är du inte i akut behov av en säng kan väntan vara värd i slutändan.

5. Köp tillsammans med en sambo

Har du möjlighet att köpa sängen tillsammans med din sambo, om du har en sådan, kan detta självklart vara ett väldigt bra alternativ när det kommer till att spara pengar på ett sängköp. På så sätt kan ni till och med höja budgeten för vad sängen får kosta och köpa en bättre säng.

Foto av författare
Skriven av: Kenny Persson

Peter är en respekterad och välkänd sömnexpert med en omfattande utbildning inom sömnvetenskap och psykologi. Efter att ha avslutat sin utbildning, har han ägnat över 20 år till att forska och arbeta praktiskt med sömnrelaterade frågor. Hans engagemang och djupa förståelse för sömnens komplexitet har lett honom till att utveckla innovativa metoder för att förbättra sömnkvalitet.

Lämna en kommentar